En god arbeidsprosess er viktig


En god arbeidsprosess er viktig for oversikt og forankring i prosjektet - både for oss og kunden.

INFORMASJONS-
INNHENTING

FORPROSJEKT
MED TRÅDSKISSER

DESIGN
KOMMUNIKASJON

PROGRAMMERING
OG INNHOLD

OPPLÆRING OG
VEDLIKEHOLD


INFORMASJONSINNHENTING

Hva er hensikten med websidene? Hvem er målgruppen?
Gjennom møter med kunden kartlegger vi ambisjonsnivå, visjoner og mål for websidene. Vi går igjennom kundens grafiske profil, ønsket funksjonalitet og eventuelle tekniske krav som må tas hensyn til.


FORPROSJEKT  MED TRÅDSKISSER

Når mål, krav og ambisjonsnivå er på plass skisser vi en eller flere løsninger som er i tråd med dette. Vi utvikler deretter trådskisser som beskriver plassering av innhold, navigasjon og funksjonalitet uavhengig av visuelle designføringer. Dette sikrer at innhold, navigasjon og funksjoner får en prioritertering og avstemming i forhold til mål og krav.

DESIGN OG KOMMUNIKASJON

I denne fasen lager vi moodboards og visuelle retninger basert på konsept og idé. Et moodboard er løse skisser med utgangspunkt i profilens grafiske elementer som foto, farger, illustrasjoner og andre profil elementer. En visuell retning er mer detaljerte skisser der navigasjon, funksjon og innhold kan være med.

UTVIKLING OG INNHOLD

Designet implementeres i et valgt skin (designutseende med basis funksjoner). Moduler og funksjoner tilpasses eller skreddersys. Innhold som bilder, tekst, film og annet legges på plass og testes mot ulike browsere. Ønsker kunden brukertesting, så kan dette utføres i denne fasen. Til slutt lager vi en egen designdokumentasjon som sikrer at kunden følger designet med farger, fonter, størrelser osv når han senere vedlikeholder sidene selv.

OPPLÆRING OG VEDLIKEHOLD

Med minPortal kan kunden selv vedlikeholde sine egne websider. Det er enkelt å legge inn og bytte ut tekst og bilder. Vi tilbyr kurs i bruk og vedlikehold, samt kurs for skribent. Det er også naturlig at sidene videreutvikles i samarbeid med oss over tid. Da trenger en ikke å bytte websider senere. Med minPortal kan sidene dine følge med på utviklingen, og nyte godt av den store bredden med modulutviklere som finnes i økosystemet til publiseringsløsningen.